Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!
Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!

A koronavírus járványnak az egészségkárosító hatása mellett számtalan negatív következményével kell nap mint nap szembenéznünk. Ilyen negatív következmény az is, hogy a helyi termelők többsége termékeinek értékesítési nehézségei miatt rendkívül súlyos anyagi helyzetbe kerül, illetve kerülhet, ugyanis egyre több piac zárja be kapuit, más értékesítési felület hiányában pedig a termelők nehezen találnak vevőt terményeik, termékeik számára.

A felmerült probléma egyik megoldási lehetőségeként az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) hirdetési felület biztosításával szeretne segítséget nyújtani a termelőknek, akiket így a vevők könnyebben – a vonatkozó biztonsági intézkedések betartásával – el tudnának érni.

A hirdetési felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációja történhet meg, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

A részletek megismeréséhez csatoltan küldöm az Agrárminisztérium Államtitkárának, Zsigó Róbert úrnak a levelét és az Agrárminisztérium Sajtóközleményét.

Tisztelettel kérem segítő közreműködésüket annak érdekében, hogy a fentiekben vázolt lehetőséget minél több – településükön élő – termelő megismerhesse, az olyan termelőkre is gondolva, akik esetleg még nem rendelkeznek internet hozzáférési lehetőséggel. Számukra megoldást jelenthetne, ha a település honlapján jelenhetnének meg termékeik bemutatásával, megvásárlásuk lehetőségeiről történő tájékoztatással együtt.

Ezúton is köszönetemet fejezem ki a veszélyhelyzet idején végzett áldozatos munkájukért, kérve a további együttműködésüket.

Miskolc, 2020. április 15.

Bánné dr. Gál Boglárka